Фотографка заснема коне в исландски пейзажи

Фотографката се казва Лига Лиепина и прекарва цялото си свободно време с фотография на коне. Родена е в Латвия, но се преместила в Исландия на 14 години. Обсебена е от коне, откакто се помни. Започнала със събирането на всички възможни изрезки от вестници, плакати и календари на коне и след като имала първия си урок по езда, знаела, че конете ще бъдат огромна част от живота и.

С фотография започва да се занимава като тийнейджърка. Обичала да си играе с малкия си цифров фотоапарат, щраквайки снимки предимно на пейзажи. Закупила първия си сериозен фотоапарат с мисълта да се занимава с пейзажна фотография по-сериозно. Тъй като конете били част от ежедневието и, те се озовавали пред камерата и все повече и повече, докато нейният път не доведел до фотографията на конете.

Много работа е насочена към създаването на изображения като тези – от идеята до привеждане на коне до места (тези места трябва да са достъпни и безопасни за животни), да не говорим за исландското време, което е пълно с изненади. Но всичко си заслужавало , когато Лига прекарва време сред природата с нейните коне и става свидетел как конете и пейзажът се допълват.

Източник: boredpanda.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *