Домашни любимци са направени като суперзвезди, за да намерят дом по-лесно

При цялата несигурност около вируса, все по-малко хора осиновяват домашни любимци, а събитията по осиновяване по целия свят бяха отменени, поради усилията за социално дистанциране. Не отне много време, докато приютите станаха абсолютно затрупани с огромен брой домашни любимци.

След като научила за този ужасен ефект от служител в местния приют и след това разбрала за липсата на отразяване по темата в новинарските медии, авторката на снимките го взела присърце, за да опита всичко възможно да помогна на тези малки пухкави самотни приятели.

Този трагичен ефект от Covid-19 наистина я разтърсил много. Веднага започнала да си представя всички онези бедни полезни същества, седнали там, съвсем сами в приютите, само чакащи някой да дойде и да ги вземе!

Започнала да чете за ползите за здравето от притежаването на домашни любимци и открила проучвания, които показват, че притежаването на домашни любимци може да понижи нивото на кръвното налягане и стреса. Хората с кучета и котки са по-малко склонни към депресия, а домашните любимци насърчават здравословното развитие на детето.

Източник: boredpanda.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *